BL Nails | 3 tips om te groeien in je baan
576
post-template-default,single,single-post,postid-576,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.1.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive

3 tips om te groeien in je baan

3 tips om te groeien in je baan

Wanneer je wilt groeien in je baan, dan is gewoonweg je werk doen soms niet genoeg. Een aantal extra stappen ondernemen laat zien hoe graag je het wilt en draagt bij aan het bereiken van je doel. In dit artikel vertel ik je wat je kunt doen als je graag wilt groeien in je baan.

Stel doelen voor jezelf

Allereerst is het belangrijk om doelen voor jezelf te stellen. Zo weet je precies waar je heen wilt en daar kun je je dan altijd aan vasthouden. Wat nog beter is, is om ook de tussenfases op te stellen, zo kun je in stapjes naar je grotere doel toewerken en is de drempel minder hoog. Bij sommige bedrijven is een persoonlijk ontwikkeltraject onderdeel van je functie, maar dat is lang niet overal zo. Mocht dat op jouw werk niet het geval zijn, hou het dan voor jezelf bij of bespreek het met je leidinggevende. 

Blijf doorleren 

Los van je persoonlijke ontwikkeling in je huidige baan is het ook erg belangrijk om door te blijven leren. Hierdoor blijf je op de hoogte van de nieuwste trends en ontwikkelingen binnen jouw functie, maar je zou er ook voor kunnen kiezen om iets heel anders te leren aanvullend op je functie. Werk je bijvoorbeeld bij een nagelstudio, dan is het erg belangrijk om na je cursus nagelstyliste ook op de hoogte te blijven van de nieuwste trends en ontwikkelingen. Hier kun je dan een cursus in volgen of jezelf inlezen via boeken en internet om het vervolgens toe te passen bij je klanten. Wil je op een gegeven moment eigenlijk iets heel anders doen, maar ben je bang dat dat niet meer kan door bijvoorbeeld je leeftijd? Je bent nooit te oud om iets nieuws te leren.   

Toon initiatief en ben zichtbaar

En dan als laatste tip: toon initiatief op je werk en zorg dat je zichtbaar bent. Zorg dat je met ideeën komt en laat merken dat je mee wilt denken over bepaalde dingen in het bedrijf. Let wel op, want er bestaat ook zoiets als té zichtbaar zijn. Probeer hier een goede balans in te vinden zodat je collega’s zich hier niet aan gaan irriteren, dat is het laatste wat je wilt. Vind je het lastig om ideeën te bedenken en deze te uiten voor een grote groep? Vraag dan eens of je baas of leidinggevende met je wilt brainstormen over een bepaald onderwerp. Zo laat je in ieder geval merken dat je er iets aan wilt doen.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.