BL Nails | 7 tips om jezelf de perfecte pedicure te geven
620
post-template-default,single,single-post,postid-620,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.1.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive

7 tips om jezelf de perfecte pedicure te geven

7 tips om jezelf de perfecte pedicure te geven

Een pedicure kan een leuke en ontspannende manier zijn om uw voeten te verzorgen. Maar als je het nog nooit eerder hebt gedaan, kan het een beetje ontmoedigend zijn.

Maak je geen zorgen, wij zijn er om je te helpen! Hier zijn 7 tips om je te helpen de perfecte pedicure te krijgen.

 

Nagels knippen

Voordat je iets anders doet, kijk goed naar je nagels. Zorg ervoor dat ze gelijkmatig geknipt zijn en dat er geen ruwe randjes zijn. Als het nodig is, gebruik dan een nagelschaartje om ze bij te knippen.

Maar zorg ervoor dat je ze niet te kort knipt – je wilt niet dat ze er te stomp uitzien. Laat ze op een comfortabele lengte, zodat je ze nog steeds gemakkelijk kunt vijlen en vormgeven.

 

Uw nagels vijlen

Toen je je voeten verspilde, zorgde je ervoor dat alle vuil onder je nagels vandaan werd gehaald. Nu is het tijd om ze een beetje bij te vijlen. Nagels die te lang zijn, kunnen niet alleen pijn veroorzaken, maar kunnen ook gemakkelijk breken.

Gebruik hiervoor een vijl in de vorm van een hoefijzer. Houd de vijl horizontaal en trek de nagel met gestrekte hand en pols naar beneden. Vijl altijd in één richting en pas op met het vijlen van de top van de nagel, omdat deze dan dunner kan worden en gemakkelijk kan breken.

 

Uw voeten weken

Het is altijd een goed idee om uw pedicure te beginnen met een goed bad voor uw voeten. Dit helpt om dode huidcellen en vuil op je voeten te verzachten.

Je kunt een voetzeep gebruiken die je in de winkel koopt, of je kunt er zelf thuis een maken door warm water, Epsomzout en lavendelolie te mengen. Laat je voeten ongeveer 15 minuten weken en gebruik dan een zachte borstel om de dode huidcellen weg te schrobben.

 

Exfolieer Uw Voeten

Vaak wordt vergeten om de voeten goed te exfoliëren. Dit is erg belangrijk, omdat het de huid helpt om af te sterven en nieuwe cellen aan te maken. Hierdoor voelt uw huid na de pedicure veel zachter aan.

Gebruik hiervoor een ruwe handdoek of een speciaal exfolieermiddel. Masseer het product zachtjes in op de huid van uw voeten en wrijf het vervolgens met behulp van een handdoek in. Laat het product een paar minuten intrekken en spoel het vervolgens af met warm water.

 

Uw Voeten Masseren

Voordat u met de eigenlijke pedicure begint, is het een goed idee om uw voeten een kleine massage te geven. Dit helpt uw spieren ontspannen en bereidt ze voor op de volgende stap.

Om uzelf te masseren, gebruikt u uw duimen om zachte druk uit te oefenen op de ballen van uw voeten. Gebruik dan je vingers om de voetzolen te masseren. Masseer in een cirkelvormige beweging, in de ene richting en dan in de andere richting. Gebruik tenslotte uw knokkels om over uw voetzolen te wrijven.

 

Uw nagels lakken

Dus, je gaat jezelf een pedicure geven. Geweldig! Hier zijn een paar tips om je te helpen.

 1. Begin met het knippen van je nagels en vijl ze in de gewenste vorm.
 2. Week uw voeten een paar minuten in warm water om de huid zachter te maken.
 3. Breng een voetscrub aan om de dode huidcellen te verwijderen.
 4. Spoel uw voeten af en droog ze goed af.
 5. Breng een basislaag aan op uw nagels en laat deze drogen.
 6. Lak uw nagels met de gewenste kleur en laat ze drogen.
 7. Breng een top coat aan om de kleur te verzegelen en je nagels te beschermen.

 

Een toplaag aanbrengen

Nadat je je voeten hebt gevijld en geweekt, is het tijd om de nagellak aan te brengen. Maar voordat je dat doet, zorg ervoor dat je een top coat aanbrengt. Deze beschermt je nagels en zorgt ervoor dat ze langer glanzen.

Zorg ervoor dat de top coat volledig droogt voordat je je schoenen aantrekt. En je hoeft je geen zorgen te maken als er een beetje nagellak op je huid komt – dat gaat er met water en zeep wel af.

 

Conclusie

Het is niet moeilijk om jezelf thuis een pedicure te geven – je hoeft alleen maar deze eenvoudige tips op te volgen!

 1. Begin met het schoonmaken en knippen van je nagels.
 2. Week je voeten een paar minuten in warm water om de huid zachter te maken.
 3. Breng een voetscrub aan om de huid te exfoliëren.
 4. Spoel de scrub af en breng een vochtinbrengende lotion aan.
 5. Knip en vijl uw nagels in de gewenste vorm.
 6. Lak uw favoriete nagellakkleur(en).
 7. Laat de nagellak volledig drogen en verzegel deze met een top coat.
Tags:
,
Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.