BL Nails | Veilig de sauna bezoeken
461
post-template-default,single,single-post,postid-461,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.1.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive

Veilig de sauna bezoeken

Veilig de sauna bezoeken

Het bezoeken van een sauna is over het algemeen erg gezond en veilig, maar er zijn toch een aantal zaken die je in het achterhoofd moet houden om het saunabezoek veilig te houden.

Lees de veiligheidsregels van de sauna

Lees altijd goed de veiligheidsregels van de sauna zelf en controleer ook of de temperatuur van de sauna niet te hoog is. Over het algemeen is het voor mensen met een zwakkere gezondheid verstandig om sauna’s met hogere temperaturen dan 90 graden Celsius te mijden.

Zorg ervoor dat je in goede gezondheid verkeert

Een saunabezoek is eigenlijk alleen aan te raden wanneer je in goede gezondheid verkeert. Als je ziek bent of last hebt van griep of koorts, dan is het onverstandig om een sauna te bezoeken. Mensen die aan epilepsie, TBC of hartaandoeningen lijden wordt ook ten zeerste afgeraden om een sauna te bezoeken.

Zorg voor voldoende vocht

Tijdens een sauna zal je flink zweten, zorg er daarom voor dat je voldoende vocht hebt opgenomen en nuttig geen alcohol voor of tijdens het saunabezoek. Er is normaal gesproken in sauna’s voldoende niet-alcoholische drank beschikbaar en het is verstandig om voor en tijdens het saunabezoek regelmatig iets te drinken.

Blijf niet te lang in de sauna

Normaal gesproken blijf je tijdens een saunabezoekje zo’n 15 tot 20 minuten in de sauna zitten. Blijf niet langer in de sauna zitten en verlaat de sauna eerder als je je voor het verstrijken van de 15 tot 20 minuten ongemakkelijk voelt.

Laat je lichaam na de sauna rustig afkoelen

Laat je lichaam na een bezoekje aan de sauna rustig afkoelen tot de normale temperatuur. Over het algemeen is het niet verstandig om direct na een sauna bezoek in een bad met koud water te springen of een koude douche te nemen.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.